Chystáte sa na dovolenku? Vstup do letiskových salónikov môžete mať zdarma, ak máte správnu kartu

Chystáte sa na dovolenku? Vstup do letiskových salónikov môžete mať zdarma, ak máte správnu kartu

22. augusta

Slováci počas leta obľubujú zahraničné destinácie a častokrát využívame leteckú prepravu. Ak ste si mysleli, že do letiskových salónikov sa dostanú len pasažieri s letenkou v business class, nie je to tak celkom pravda. Vstup do salónika si viete napríklad jednorazovo zaplatiť. Na letiskách sú častokrát ceny jedál a nápojov predražené, čiže miniete množstvo financií, no do letiskového salóniku sa viete dostať aj úplne zadarmo. Stačí, ak máte správnu kreditnú či platobnú kartu a za vstup neplatíte.

Niektoré banky poskytujú k podnikateľským účtom platobné karty, vďaka ktorým máte vstup do letiskových salónikov zdarma a váš blízky sprievod má vstup za výhodnejšiu cenu, ako je bežná suma vstupu do salóniku. Ešte lepšou a pri cestovaní aj výhodnejšou voľbou môže byť správna kreditná karta, ktorá rovnako dokáže zaručiť bezplatný vstup do letiskových salónikov a zvýhodnený vstup pre váš sprievod.

Kreditná karta je pri cestovaní častokrát potrebná ako zábezpeka napríklad pre požičanie automobilu v zahraničí. Treba však vedieť, ako s kreditkou správne narábať, pretože nie vždy sa jej používanie vyplatí. Kreditná karta je v podstate úverový produkt, ktorý má však veľmi vysoký úrok. Na kreditke však počas používania máte bezúročné obdobie, kedy úrok neplatíte. V praxi to znamená, že prostredníctvom kreditky si z banky “požičiavate” a ak nechcete platiť vysoké úroky, máte určitý čas splatnosti, kedy neplatíte úroky žiadne. Bezúročné obdobie trvá spravídla 45 až 55 dní. Pri platbe kreditkou v zahraničí môžete mať napríklad výhodnejší kurz ako pri platení klasickou debetnou kartou, no výber z bankomatu sa vám môže predražiť aj o niekoľko desiatok eur. Za vedenie kreditnej karty platíte zvyčajne banke mesačný poplatok, hoci na začiatku ju môžete na určité obdobie dostať bez poplatku, čo je jeden z benefitov, na ktorý banky lákajú svojich klientov.

Ak sa pre kreditnú kartu rozhodnete, určite je vhodné sa poradiť so svojim finančným poradcom, či bude tento produkt pre vás prínosom alebo sa mu naopak radšej vyhnúť.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie