Počuli ste už o poistení osobných vecí

Počuli ste už o poistení osobných vecí

Poistenie osobných vecí nie je úplná novinka, no častokrát by vám ani nenapadlo, že takáto vec skutočne existuje a môže vám celkom uľahčiť život. Za pár eur mesačne totiž môžete vyriešiť nepríjemné situácie, kedy o osobné veci prídete či už svojou vinou alebo vinou inej osoby. Mnohé banky tento produkt majú vo svojom portfóliu, no klienti o ňom často nevedia.

Strata okuliarov, krádež peňaženky, platobnej karty či mobilného telefónu, patria medzi veľmi nepríjemné situácie. Obzvlášť potom, keď musíte znovu vybavovať doklady, navštíviť banku, kupovať nový telefón a sú to pre vás neočakávané výdavky. Tieto situácie vám však môže trochu uľahčiť poistenie osobných vecí, ktoré môžete mať už od približne 4 eur mesačne, závisí v ktorej banke a za akých podmienok si toto poistenie zvolíte. Výška poistného krytia je taktiež individuálna v závislosti od konkrétneho produktu.

Poistenie sa vzťahuje na osobné veci, ako je napríklad taška, kabelka, kľúče, doklady, okuliare, parfém, zdravotnícke pomôcky, peňaženka, mobilný telefón, debetná platobná karta, športové potreby a ďalšie. V prípade straty či krádeže osobných vecí tak vďaka poisteniu môžete mať priebeh riešenia tejto nepríjemnej situácie o čosi jednoduchší.

Zaujímavosťou je, že toto poistenie sa vzťahuje v niektorých prípadoch napríklad aj na nákupy na internete. Chráni pred zneužitím údajov z platobnej karty, online bankingu alebo mobilného bankingu ale i pri neoprávnených elektronických platbách v dôsledku phishingu. Mnohé banky ponúkajú aj IT asistenciu v rámci poistenia.

Pokiaľ máte záujem o tento produkt, respektíve vedeli by ste si predstaviť jeho využitie, informujte sa u svojho finančného poradcu ohľadom podmienok v jednotlivých bankách, prípadne poisťovniach.

Mgr. Monika Rozsívalová, RSc.
Autor: Mgr. Monika Rozsívalová, RSc.

Ako finančný sprostredkovateľ svojim klientom pomáham znižovať a optimalizovať výdavky na hypotékach, poisteniach, investíciách a súčasne zvyšovať zhodnotenie úspor.

Potrebujete poradiť?
Vyplňte formulár, rada Vám pomôžem.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie